Vigtig information

 

Har din hund behov for pasning i ferien, weekenden eller blot en enkelt dag, – så er Hundepension – Kennel Roager det rigtige valg.
I Hundepension – Kennel Roager får alle hunde kærlig pleje og der bliver taget hånd om dem flere gange dagligt.

Information:

Legetøj m.v.
Du er velkommen til at medbringe hundens egen kurv, tæppe, legetøj og andet hunden kender – dog helst ikke hundesnore/liner. Husk at det altid er en god ide at medtage et tæppe, strømpe eller trøje, således at hunden har en kendt lugt med i pensionen. Det øger hundens tryghed under opholdet. Pensionen kan også stille kurve og tæpper til rådighed. Ønskes det at hundene får godbidder i form af f.eks. hundekiks, griseører eller lignende, så kan dette købes i butikken ved indlevering og vil blive givet som aftalt med hundeejer.

Foder:

Foderet der benyttes i pensionen er et kvalitetsfoder fra Bosch, der dækker hundens behov for korrekt ernæring. Skal hunden have specialkost kan dette naturligvis medbringes af ejer og vil da blive givet til hunden i stedet for vort kvalitetsfoder. Prisen er uændret.

Vaccination:

Vaccinationsattest skal medbringes! Vi gør opmærksom på at din hund skal være gyldigt vaccineret indenfor de seneste 2 år. Pensionen kan ikke påtage sig ansvar for smitsomme sygdomme.

Forsikring:

Din hund skal være Lovpligtig Ansvarsforsikret.
Vi gør opmærksom på, at hunden til enhver tid er indleveret for ejerens regning og risiko.

Sygdom og medicinsk behandling:

Hvis din hund bliver syg under opholdet, vil vi først forsøge at kontakte dig. Hvis vi finder det nødvendigt vil vi kontakte din egen dyrlæge eller pensionens dyrlæge. En evt. regning fra dyrlægen vil blive påført regningen fra pensionen. Da sygdom kan være et spørgsmål om hurtig behandling, vil vi, hvis vi finder det nødvendigt, kontakte dyrlægen uden forudgående kontakt til dig. Pensionen kan give nødvendig medicin.

Kennelhoste:

Kennelhoste er nok den mest kendte – og frygtede – virussygdom blandt hundekenneler og pensioner. Dette skyldes at virus kan være endda meget vanskelig at slippe af med igen, når den først er dukket op. Men hvor mere end en hund er til stede er der risiko for at hundene smitter hinanden. Kennelhoste er en tilstand svarende for mennesker til en virusbestemt forkølelse.

Virussen har en inkubationstid på 4 til 14 dage hvor hunden ikke viser synlige tegn på sygdommen, men hvor den smitter alle andre hunde omkring sig. Dette betyder desværre at det er helt umuligt for f.eks. en hundepension at forudsige eller at udpege en evt. smittebærer.
Kennelhosten starter almindeligvis med, at hunden frembringer lyde, som kunne minde om at den har noget siddende i halsen, som den ikke kan få op. Hunden vil siden begynde at hoste slim op og sluttelig vil den begynde at hoste som en voksen mand, især under forskellige kraftanstrengelser som leg, løb, “springen op” og “gøen”. “Hosteriet” varer normalt op til 2 uger, hvorefter hosten aftager af sig selv.

Kennelhoste er i reglen helt uskadelig og såfremt hunden opfører sig almindeligt, altså spiser og drikker normalt og ikke får feber, så er dyrlægekonsultation ikke nødvendigt.
I perioden hvor hunden hoster, er det vigtigt så vidt muligt at holde den fra andre hunde. Kennelhoste smitter meget voldsomt og smitten overføres via luften, spyt, slim, urin etc..
Først når hunden holder op med at hoste er den rask og først da smitter den ikke længere.

Der er ingen egentlig behandling mod kennelhoste, men i grelle tilfælde kan Noskapin tabletter lindre hosten. Noskapin fås i håndkøb uden recept.
I Hundepension – Kennel Roager forsøger vi at mindske risikoen for Kennelhoste. Foruden den daglige rengøring hos alle hundene – ude og inde – desinficerer vi altid boksen efter en hunds afrejse, så den kommende hund er sikret – i hvert fald for en start. Vi har aldrig haft kennelhoste i Hundepension – Kennel Roager.

Alligevel er det ikke muligt for os at gardere os mod denne virus – det er som med børnehaver: er først et barn blevet smittet – så følger resten efter!
Såfremt en hund i Hundepension – Kennel Roager får feberlignende tilstand, eller standser sin indtagelse af væske eller føde, vil den øjeblikkelig blive bragt til dyrlægen.

Diarré:

Diarré er også en ret almindelig pensions-sygdom, idet den er meget smitsom hundene imellem. Skulle det ske for din hund, bliver den sat på faste den første dag. På andendagen vil hunden blive fodret med et særligt diætfoder. Fodringen vil ske i små portioner og mange gange i løbet af dagen. På trediedagen skal hunden være helt rask og er dette ikke tilfældet, vil hunden blive bragt til dyrlægen.