Om pensionen

 

Kennel Roager er en lille hyggelig hundepension, som åbnede april 2009, efter at de tidligere stalde på gården var blevet totalrenoveret. Pensionen har myndighedernes tilladelse til drift af hundepension og havde før opstart både politi og veterinærmyndigheder ude for at besigtige og godkende pensionen og omgivelserne. Pensionen mere end opfylder kravene i den nye bekendtgørelse om hundepensioner, kenneler og hundehandlere. Bl.a. kan det nævnes, at lovens krav til boksenes størrelse foreskriver at 1 hund op til 40 kg skal have en boks på min. 6 m2, hund mellem 40-60 kg 8 m2 og hund over 60 kg 10 m2. Er der 2 hunde fra samme familie i samme boks, så nedsættes pladskravet til hund nr. 2 med 50 %, hvorfor f.eks. 2 hunde op til 40 kg skal have en boks på 9 m2. Udover at boksene er store og lyse, så er disse med flisebelagte gulve og vægge, hvor der er gulvvarme og hvor varmen kan reguleres individuelt. Alu-skillerummene mellem hundene er helt lukkede i op til 1,2 meters højde og frontgitrene har en tremmeafstand på kun 3 cm i op til samme højde, således at ingen hunde kan komme til at skade hinanden. Der er kontakt med hundene enkeltvis mange gange dagligt, bl.a. på de min. 3 daglige lufteture løse i de lukkede indhegninger eller i flexline (efter hvad der er aftalt med den enkelte ejer) og når hundene udover til luftetiderne tilses i løbet af dagen. Der er mulighed for udendørsophold i enten udendørsbokse til 1 eller evt. 2 hunde samt også mulighed for ophold i store indhegninger, hvor flere flinke hunde kan lege med hinanden, hvis ejerne har ønsket dette. Desuden har pensionen egen sø, hvor der er mulighed for en svømmetur, hvis ejer ved at dette vil være til glæde for hunden og temperaturerne under opholdet her egner sig til en svømmetur.

Erfaringer med hunde:

Anita Roager har stor erfaring med hunde. Som barn havde familien silkepudler, der fik lært alverdens hundekunster og da Anita senere selv fik egen bolig med mulighed for at have hund, så faldt valget på schæferen, som herefter siden starten af firserne har været Anitas foretrukne hunderace. Schæferen er som bekendt en meget alsidig hund og udover at være et skattet familiemedlem, så er tiden med hunden blevet brugt fortrinsvis med brugshundearbejde i både Schæferhundeklubben samt Dansk Politihundeforening, men også lidt udstillinger er det blevet til. Anita har naturligvis i årenes løb deltaget i en del kurser omkring hunde, hundesprog, brugshundearbejde og opdræt/genetik samt praktisk hundearbejde som træner samt i Politihundeforeningen også som figurant ved forskellige konkurrencer. Anita har desuden i mange år opdrættet schæferhvalpe på hobbybasis (siden 1998) og fik år 2000 kennelmærke hos Dansk Kennel Klub, som opdrætter af schæferhvalpe under kennelnavnet: Kennel Roager. Anita har gennemgået Den Lovpligtige Hundeholderuddannelse v/Dansk Kennel Klub, hvor der bl.a. er undervist i:

  • Gældende lovgivning i relation til hunde og opdræt.
  • Hygiejne.
  • Smittebeskyttelse.
  • Hundens adfærd og velfærd.
  • Sygdomslære og skadeshåndtering.
  • Racekendskab.
  • Miljøpåvirkning.
  • Ernæring.
  • Håndtering.

Du er meget velkommen til at ringe hertil, hvis du ønsker at få yderligere oplysninger, som du ikke umiddelbart kan finde her på hjemmesiden.

Hvis du ønsker at se pensionen inden din hund’s ophold her,
er du ligeledes meget velkommen til at ringe hertil og aftale en tid for en rundvisning.